Om Hovby 17

har-finns-jag-med-text

Du hittar min mottagning ute på landsbygden i en härlig fridfull miljö.

Hovby ligger bara några minuter från centrala Kristianstad men erbjuder ändå allt lugn man kan önska av en lantlig idyll.

Gården där mottagningen ligger har infart direkt från landsvägen som går mot Åhus, Åsumsvägen och ligger med en underbar utsikt över Hammarsjön.
Gården som har funnits i släkten i över ett sekel, har erbjudit möjlighet till sjukgymnastik i över 30 år. Praktiken ligger i den del av gården som förr i tiden var en s k undantagslägenhet, d v s boende för gårdens anställda.

Kom gärna en stund innan bokad tid. Sitt och bläddra i en tidning, njut av stillheten och ta en stund för återhämtning och eftertanke.
Om du önskar finns det möjligheter för en avkopplande promenad i den behagliga omgivningen, före eller efter behandlingen. Blir du törstig fyller du på med vatten från gårdens egen brunn.

Här möts du av en familjär och välkomnade miljö, fri från stress där din tid är bara för dig.

Om Pia

Pia Schnorrenbergers sjukgymnastik grundades 2007 och finns idag i mitt barndomshem i Hovby strax söder om Kristianstad. Här driver min mor sedan flera år tillbaka sin praktik och här finns utrymme även för mig och mina patienter att växa och utvecklas.

Jag läste till sjukgymnast som renoverande husägare och mor till två små barn, 1 och 3 år gamla. Det var tufft, men också med många fördelar. Att läsa med lite erfarenhet i bagaget och många referenser från livet, både privat och yrkesmässigt, gav mig ett bra utgångsläge under studietiden.

Direkt efter min examen gick jag på en tjänst som sjukgymnast på Knislinge vårdcentral, där jag arbetade under fem, mycket lärorika år.

Efter ett mycket brokigt yrkesliv med jobb som bl a undersköterska, servitris, bussguide och fångvårdare, så känner jag verkligen att jag nu har hittat hem. Jag tror att mitt liv och mina erfarenheter hjälper mig i mitt jobb och gör det lätt för mig att knyta an till människor, oavsett bakgrund.

Att nu driva mitt eget företag och planera mitt arbete helt efter eget huvud är enormt givande och motiverar till att hela tiden försöka ge varje individ det allra bästa. Jag tror på människans egen kraft och den egna förmågan till att läka sig själv.

Att jobba i en icke klinisk miljö är en stor fördel och förstärker det faktum att jag jobbar med att hitta, se och stärka det friska hos varje individ.

Målsättningen med min verksamhet är att ge en insikt i eventuell problematik, en uppfattning om vad som kan göras för att uppnå en förbättring och en plan för vilken behandling som kan bidra till en förbättrad livskvalitet, prestation eller bara ökat välmående.

Jag jobbar inom många olika områden, alltid med en kognitiv inriktning dvs hjälp till självhjälp. Du besitter all kunskap om dig själv och jag hjälper dig att plocka fram den. Det är viktigt för mig att hålla ett helhetsperspektiv i min bedömning och behandling. Gammal eller ung, motionär eller elitidrottare, arbetstagare eller arbetsgivare, alla är välkomna och lovas ett professionellt bemötande.

En fördjupning i ortopedisk medicin ger mig en bra grund för att kunna ställa en snabb diagnos och rekommendera en lämplig behandlingsform.

Utbildning och löpande fortbildning i Basal kroppskännedom har tränat mig i att se sammanhanget mellan den fysiska och mentala hälsan och givit mig redskap att hjälpa dig hitta balans.

Akupunktur för att komma till rätta med främst smärta, men även övriga besvär som lämpar sig för akupunkturbehandling.